Overal staat dat ik een ondernemer met een missie ben. Wat is nou die missie? Hoe ben ik daar op gekomen? En waarom is dit voor mij persoonlijk zo belangrijk? Om je antwoord te geven op deze vragen en meer heb ik dit stuk geschreven. Natuurlijk ook een beetje voor mijzelf om zo nu en dan nog eens terug te lezen of ik nog “on-track” zit.

Mijn persoonlijke eigenschappen.

Vooral een prater met een redelijk luisterend oor. Nieuwsgierig, enthousiast, doorzetter en enorm eigenwijs van aard. Het duurt mij al snel te lang en ik wil graag snel resultaat zien. Dat schijn ik al van jongs af aan in mij te hebben en daar leer ik steeds beter mee om te gaan. Wat ik ook van mijzelf weet is dat ik niet de allerbeste ben in spelling (en dat ik het lastig vindt dat hier soms meer aandacht voor is dan voor de inhoud). Als laatst weet ik dat ik een aanjager ben, omdat ik het leuk vindt om met nieuwe dingen bezig te zijn.

Waarom een persoonlijke missie.

Ondernemen is voor mij topsport. Het is vooral veel leren, oefenen, trainen en op je platte bek gaan. Zonder een duidelijk en groter doel heb ik gemerkt dat het ondernemen mijn leven beheerst. In de basis ben ik super gedreven en emotioneel, wat ook mijn kracht is. Ik merk dat het fijn is om je te kunnen richten op een doel wat alles overstijgt. Dat maakt pieken en dalen wat minder hoog en/of diep, brengt focus en maakt elke keuze en beslissing er eentje met meer inhoud en waarde.

Mijn reis naar deze missie.

In de ruim 10 jaar dat ik ondernemer, aandeelhouder en coach ben geweest heb ik enorm veel mogen leren. Heel veel fouten mogen maken en daar ook zo nu en dan wel eens de deksel voor op mijn neus gekregen. Dit voel ik, doet iets met me, probeer ik van te leren en anders te handelen in de toekomst. De meest recente keuze heeft mij doen inzien dat het voor mij persoonlijk prettig is om iets in mijn rol als ondernemer te hebben wat “boven” het bedrijf of de bedrijven staat waar ik bij betrokken ben. Zo kan ik mijzelf altijd de vraag stellen in hoeverre iets een bijdrage zal gaan leveren aan het realiseren van dit ultieme doel.

Purpose is belangrijk.

Om te weten wat mijn missie is ben ik eerst op zoek gegaan naar mijn purpose. Wat kom ik brengen en wat is hetgeen waar ik aan herinnerd wil worden mocht ik er niet meer zijn. Begin met het doel voor ogen is iets wat ik zelf vaker roep en wat een van de habits is uit het boek van Stephen Covey (Highly Effective People).

Als je dan de tijd neemt om alle rollen in je leven op te schrijven met een muziekje op de achtergrond. Kom je tot de meest verrassende inzichten. Wat is dan mijn purpose?

“Mensen inspireren en motiveren het maximale uit zichzelf en hun business te halen!”

Zoektocht naar mijn missie.

Gezien mijn persoonlijke eigenschappen ben ik blij dat de technieken van tegenwoordig het mogelijk maken je ook op andere manieren uit te drukken. Daarom mijn podcast, YouTube kanaal en alle andere video, beeld en uitingen via social media. Door het feit dat ik hier mee bezig ben gegaan heb ik de onderwerpen voor de podcast in eerste instantie gezocht in de hoek van mijn eigen voorkeuren en passend bij mijn persoonlijke zoektocht. Dit heeft mij enorm geholpen bij het vormen van mijn missie, in de zoektocht en zeker ook in de aanscherping hiervan.


Wat is nou die missie, die BHAG.

“Host the world’s biggest dance event on all continents at the same time, and sell all tickets with a marketing budget of 1 dollar.”

Ik maak me nu vooral nog niet zo druk over het hoe, maar dat ik dit een gaaf doel vindt om na te streven en enorm veel richting geeft lijkt mij evident. Dat het een doel is wat wellicht wat ver gezocht is en hoog gegrepen, ja dat weet ik ook wel en dat maakt het juist zo gaaf!

Hoe kunnen wij elkaar helpen?

Denk jij dat je met mij verder zou willen praten over mijn missie en de stappen die hierin gezet kunnen gaan worden? Nodig mij dan eens uit voor een kop koffie en wie weet komt er ook nog eens interessante content uit voor de podcast, YouTube of andere social media kanalen. Heb jij een vraag en denk je dat ik de geschikte persoon ben om je te helpen, laat het mij dan weten. Ik help graag als ik dat kan.

Wil je mijn reis volgen, volg mij op nagenoeg alle sociale media via @AskMathijs.