Bij alles wat je naar buiten brengt is het van belang om na te gaan wat de ander er aan heeft. Wat voor waarde breng jij de ander met de content die je creëert. Als jij voor jezelf geen antwoord kunt geven op die vraag betekent dat dus dat je iets post voor jezelf. Om er zelf beter van te worden of om iets te verkopen. Dit kan wel wel werken voor een aantal mensen maar voor het leeuwendeel van ons geldt dat we graag zelf iets willen halen, leren of geïnspireerd willen raken door de content die we consumeren.

Ook is het van belang om in wat je aan het doen bent de volgende drie pijlers in acht te nemen en hier rekening mee te houden bij wat je aan content aan het creëren bent.

1- Context

Vertel je verhaal. Waarom ben je dit aan het doen en wat is de achterliggende gedachte. Wat wil je er mee bereiken en wat heeft de ander hier aan. Dat zijn zaken die wat mij betreft belangrijk zijn om de juiste context neer te zetten. Met de juiste context kunnen mensen het plaatsen, weten ze waarom ze dit interessant vinden en kun je misschien ook wel meer gevoel oproepen.

2- Content

Als je content gaat creëren dan is dat je dit doet specifiek voor het platform belangrijk. Dat je weet wat het goed doet op welk platform. Hiervoor is geen gouden regel, dit is voor iedereen en voor elk platform anders. Ook qua hoeveelheid zijn er verschillende meningen en denk ik niet dat er een werkelijkheid is. Ga dus ontdekken wat voor jou op welk platform goed werkt en zorg ervoor dat je op basis van de data en bevindingen je content en de hoeveelheid aanpast aan wat voor jou werkt.

3- Consistentie

Zorg dat je een begint met het doel voor ogen en werk vanuit daar terug. Waar ga jij het over hebben, wat zijn de onderwerpen waar jij alle omheen gaat bouwen en wat ga je precies vertellen. Maak dit zo concreet mogelijk en blijf hierin ook experimenteren tot je hebt gevonden wat goed bij jou past en wat voor jou het beste werkt. Als je dit dan vervolgens hebt gevonden, zorg er dan voor dat je dit blijft herhalen en op zoveel mogelijk verschillende manier en verschillende vormen blijft herhalen.

Fanbase bouwen

Op deze manier bouw je aan jezelf, zorg je ervoor dat je stap voor stap blijft leren en experimenteren. Je bouwt uiteindelijk aan een gave fanbase en die je content en adviezen zullen gaan volgen en delen en zo verspreid zich de olievlek. Zorg dat wel voor dat je de interactie (engagement) aangaat. Nog te vaak zie ik mensen reageren op een post waar de auteur dan vervolgens niet de moeite neemt om te reageren. Komt altijd een vreemd op mij over.. Als je met iemand in gesprek bent en de ander zegt iets tegen jou, dan zeg je toch ook iets terug?

Waar gaat het mis?

De meest gemaakte denkfouten is dat het makkelijk is en dat het snel resultaat oplevert. Niks is minder waar. Dit is een ”spel” waar je een langere adem voor nodig hebt. En als je de context voor jezelf helder hebt en je laat hierin al je eigen belangen buiten beschouwing dan zal de aanhouder winnen. En als je doet wat je leuk vindt dat is het ook geen straf om er mee bezig te zijn, toch?