Tijdens een call met een startende ondernemer kwamen er een aantal onderwerpen aan bod, waarvan ik denk dat jij hier ook wel waarde uit zou kunnen halen.

1- hoe bepaal ik mijn prijs?

Zorg ervoor dat je hierin een keuze maakt die past bij het moment en waarin je alvast rekening houdt met de toekomst. Dus nu wat lager in je prijs om de eerste groei te realiseren, is prima. Maar verwerk alvast een termijn waarop je naar het gewenste niveau kunt. Ook kan het helpen om met een potentiële klant een target af te spreken. Dus hebben we samen X gerealiseerd dan gaat mijn tarief naar Y. Dit geeft vertrouwen en zorgt voor wederzijdse commitment.

2- ik wil x volgers op mijn bedrijfspagina op LinkedIn?

LinkedIn geeft in het algoritme weinig aandacht aan posts op bedrijven pagina’s, dus deze strategie is fijn voor een stuk social proof. Echter gaat het je nooit het gewenste organische bereik opleveren, dan als je het post vanuit je persoonlijke account.

PAS OP! Delen van post van anderen of andere pagina’s help jij je eigen autoriteit mee om zeep!! NIET DOEN.

3- durf nee te zeggen tegen klanten?

Werk zo snel mogelijk toe naar het moment waarop je nee kunt zeggen. Help hierbij de potentiële klant wel in de juiste richting. Zo hard zijn gaat nooit voor je werken. Je wil uiteindelijk dat alle contactmoment die iemand met je bedrijf heeft zo positief mogelijk zijn, toch?

Het nee zeggen is belangrijk omdat je alleen dat wilt doen waar jij waarde kunt toevoegen. Dus je wilt energie krijgen uit je klanten en partners. Dus hier proactief in kiezen is altijd super sterk.

4- kom los van het oude?

Als je graag de stap wilt maken naar het ondernemerschap neem dan afscheid (als dit kan) van het oude. Dus werk je nog bij je ouders in de zaak of heb je nog een werkgever voor je werkt? Probeer dan zo snel mogelijk toe te werken naar het moment dat je hier op een nette manier afscheid van kunt nemen.

Je zult zien dat deze focus enorm gaat helpen met de groei van je bedrijf en vaak krijg je ook niet meer de energie uit het oude om met genoeg energie aan het nieuwe te beginnen.

5- altijd eerst waarde leveren?

Zo vaak proberen mensen mij iets verkopen zonder dat ik ze ken of zonder dat ze benadrukken wat de waarde hierin voor mij zou kunnen zijn.

Ga daarom altijd eerst uitzoeken hoe je iemand waarde kunt leveren. Doe dit net zo lang tot de ander meer van je wilt weten of zich uit zichzelf bij je meld om te kijken hoe jullie iets voor elkaar kunnen betekenen.

 

Zo kan ik nog wel even doorgaan, dus wil jij ook eens met mij in gesprek? Zet je vraag dan in de comments of stuur me een DM.