Leren staat aan de basis van ons bestaan. We leren vanaf de allereerste dag van ons leven en doorgaans houden we er nooit meer mee op. We transformeren ons als mens, we worden ouder, leren hoe we ons lichaam moeten gebruiken en leren hoe we kunnen leren. Binnen bedrijven zie ik dit echter vaak ergens ophouden. Als we iets hebben gevonden wat werkt en hebben daar een boel tijd in gestoken dan houden we er vaak krampachtig aan vast. Dan is blijvend leren en transformeren moeilijker dan we hadden gedacht.

Uit dit onderzoek van het CBS blijkt dat 36% van de bedrijven in Nederland zich nauwelijks tot helemaal niet heeft gedigitaliseerd. Een gemiste en tegelijkertijd een mooie kans. Want het is zeker nog niet te laat. Je kunt van alles doen qua digitalisering, om je werk makkelijker te maken, om kosten te besparen, om producten of diensten te professionaliseren en ga zo maar door. Het is daarnaast ook gewoon keihard nodig. Als je niet meegaat in het digitale tijdperk dan is het einde in zicht. Dan strand je als ondernemer en kun je er donder op zeggen dat je wordt ingehaald door een bedrijf die het slimmer en daarmee misschien wel beter doet als jij.

We hebben de voorbeelden het afgelopen decennium voorbij zien komen en die herhalen voegt denk ik niet zoveel meer toe. Waar je over na zou kunnen denken is, wat de impact zou zijn in jouw branche of organisatie als er een transformatie plaats vindt. Dat kan desastreuze gevolgen hebben en het einde van je onderneming betekenen. Maar je kunt ook vol gas geven en de transformatie alsnog inzetten. Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan kunnen wij met ons team bij UnHyped vast wel een goede bijdrage aan leveren.

Dan hebben we nog het belang van je merk. Heb jij een sterk merk? Heb jij een unieke waardepropositie? En weet je dit ook op de juiste manier over te brengen op je doelgroep? Welke middelen zet jij hiervoor in? Schrijf jij elke week een blog? Heb jij een podcast? Zet jij social media in om echt een groot organisch bereik te creëren? Als ik kijk naar de cijfers uit het digitale transformatie onderzoek van het CBS, en dit vergelijk met de gesprekken die ik her en der voer met ondernemers en managers dan denk ik dat ik het antwoord wel weet.

Pak een willekeurige website of webshop, van kleine tot grotere bedrijven, overal laat men nog genoeg kansen liggen. Er wordt altijd eerst heel negatief gedaan over nieuwe ontwikkelingen, en dan na een poosje zie je maar mondjes maat acceptatie en adoptie ontstaan. Neem bijvoorbeeld een nieuw social media platform. Daar wordt altijd eerst van gezegd, dat is niets voor ons, daar zitten alleen maar kinderen op enz enz.

Dan op het moment dat eigen de aantallen alweer aan het teruglopen zijn of al zo groot zijn dat het moeilijk wordt om er tussen te komen, komt de adoptie bij bedrijven nog eens op gang. Als je dit weet om te draaien en daar aanwezig bent waar de consument zich bevindt, van jong tot oud, dan kun je daar nog echt het verschil maken. Een groot publiek bereiken zonder dat je daar al te veel budget voor nodig hebt en organisch heel snel groeien.

Branding is dan ook een spel aan het worden. Een spel van de grote getallen. Weet jij ervoor te zorgen dat je met je merk een boodschap verkondigd welke resoneert binnen jouw potentiële doelgroep, je weet waarde te creëren en dit doe je zonder dat de commercie het belangrijkste is, dan kun je echt meters maken. Ook qua paid media transformeert het landschap razendsnel. Komen er elke dag nieuwe opties bij en blijken bestaande opties niet meer zo goed te werken als we altijd dachten of soms zelf hoopte.

Kortom transformeren is te leren, dit kun jij jezelf aanleren en je organisatie in meenemen als je de juiste cultuur hiervoor weet te creëren. Als je dit voor elkaar krijgt en je weet een cultuur van leren, proberen en fouten maken neer te zetten dan kun je echt inspelen op wat de consument wil, in plaats van je vasthouden aan iets wat 5 of 10 jaar geleden goed werkte.

Succes en veel plezier met leren transformeren.