Search in the website:

  • Home
  • / Story Mathijs Kok

Mathijs is ruim 10 jaar ondernemer binnen de digital en online branche en heeft diverse bedrijven opgericht en is aandeelhouder geweest bij meerdere bedrijven in de digitale dienstverlening.

Naast dat Mathijs op dit moment bezig is met het bouwen aan zijn personal brand, is hij zijn nieuwe onderneming aan het opzetten, kijk maar eens op UnHyped.nl. Daarom heeft hij het label Branded by Mathijs in het leven geroepen en deelt hij zijn kennis als tech innovatie spreker, in blogs, videos en via een podcast o.a. samen met een grote diversiteit aan gasten op het gebied van branding, ondernemerschap, bedrijfscultuur en onze voortdurende zoektocht naar succes. 

Waarom ik dit doe? Omdat ik ondernemers en marketing specialisten graag wil inspireren en motiveren het maximale uit hun business en zichzelf te halen. 

Lees meer over zijn missie als ondernemer in deze blog.

Mathijs zijn (ondernemers-)verhaal:

Op zeer jonge leeftijd is Mathijs door zijn ouders meegenomen vanuit het westen van Nederland naar Drenthe. Daar is hij opgegroeid in omgeving waar hij heeft geleerd het beste uit zichzelf te halen en heeft mogen inzien dat niemand anders dan hijzelf verantwoordelijk voor zijn eigen succes. Zelf werken voor je geld en zelf je dromen nastreven. Mathijs komt niet uit een ondernemersgezin (zijn opa schijnt wel een eigen bedrijf te hebben gehad) en is ook meer uit eigen beweging met ondernemen begonnen.

Op jonge leeftijd was hij al bezig met zijn zoektocht naar ondernemerschap. Hij heeft zijn eigen drive-in show gehad in zijn tienerjaren waarmee hij samen met zijn vader en een aantal vrienden vaker veel lol in had. Hij leerde daar hoe het was om iets op te bouwen, leerde allerlei kanten van het ondernemerschap kennen, terwijl hij nog MBO detailhandel volgde. Op zijn 17de ging hij op kamers omdat hij zou gaan studeren in Groningen. Hij koos voor de studie communicatie, later leerde hij dat dit de studie was die je koos als je niet wist wat je wilde in je leven 😉

In die periode was alles spannender en interessanter dan de studie zelf. Mathijs was vaak aan het werk in de kroeg en had hij na de nachtelijke uren geen zin meer in school. Uiteindelijk na het eerste jaar gestopt met de opleiding en aan het werk. Diverse baantjes en verhuizingen brachten Mathijs uiteindelijk bij zijn eerste echte baan waar hij de inhoud het woord ambitie leerde kennen. Uiteindelijk naast zijn 40 urige werkweek nog de HEAO (HBO commerciële economie) behaald.

12 jaar geleden is Mathijs zijn eerste onderneming gestart vanuit een klein kamertje in het appartement waar hij destijds woonde met zijn partner. Zijn eerste onderneming was gericht op het bouwen van webshops en de deze succesvol maken. Als snel kwam het moment dat Mathijs moest gaan nadenken over het inhuren van talent. Bepaalde kennis ontbrak en ook hij had niet meer dan 24 uur per dag. Dit groeide al snel uit tot een team van 25 mensen en kwam het moment dat hij dacht dat het misschien verstandig zou zijn om een business coach in te huren. Na een korte zoektocht en een aantal oriënterende gesprekken voelde het voor Mathijs het beste om dit in te vullen in de vorm van een angel investor. Dit gaf weer een nieuwe dimensie aan het ondernemen en zorgde voor een steile leercurve.

Uiteindelijk is Mathijs in de eerste jaren van zijn ondernemers carrière betrokken geweest bij de opzet en overnames van verschillende bedrijven in de digitale dienstverlening. Dit heeft hem gebracht tot het punt in zijn leven waarin hij op zoek is gegaan naar wat hij zelf wil. Ondernemers en ondernemende mensen helpen meer uit zichzelf en hun business te halen. De kennis, kunde en ervaring die Mathijs meebrengt is uniek en deze deelt hij dan ook graag met iedereen in zijn netwerk. Dit doet hij o.a. door middel van zijn podcast Branded by Mathijs, welke hij ook verspreid via Social Media en YouTube. Het schrijven van boeken, e-boeken en blogs voor o.a. Frankwatching en Emerce en als spreker.

In zijn leven heeft Mathijs gemerkt dat het prettig is om een doel te hebben dat hoger ligt dan alles wat je aan het ondernemen bent. Daarom heeft hij na enig soul searching ook mijn eigen BHAG gevonden:

Host the world’s biggest dance event on all continents at the same time, and sell all tickets with a marketing budget of 1 dollar.

Benieuwd naar het vervolg van de reis van Mathijs? Volg hem dan op social media via @AskMathijs of stuur een mail naar mathijs@unhyped.nl

Anderen over Mathijs

You are awesome. Geweldig genoten van onze samenwerking en de kansen die je (onder andere mij) gegeven hebt.

Mooie, sterke woorden van een gigantisch grote topper. Dankjewel Mathijs, voor alles.

Mathijs, mijn businesspartner bij vele projecten en grote vriend mag ik wel zeggen zo door de jaren heen. Ik heb je vanaf de start meegemaakt en prijs je mooie persoonlijkheid, onwaarschijnlijke enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Bedankt voor je enthousiasme, inspiratie en positiviteit.

Je hebt een mooi bedrijf gebouwd en altijd bezig geweest om te optimaliseren en te motiveren, zelfs je klanten. Als je met hetzelfde enthousiasme verder gaat, wordt je volgende project weer net zo’n mooi avontuur.

Mathijs, mijn businesspartner bij vele projecten en grote vriend mag ik wel zeggen zo door de jaren heen. Ik heb je vanaf de start meegemaakt en prijs je mooie persoonlijkheid, onwaarschijnlijke enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Mathijs, thanks voor alles! Nog elke dag blij met de kansen en het vertrouwen dat mij is gegeven. Succes met je nieuwe stap, weet zeker dat je veel bedrijven kan helpen met je positiviteit en inzichten.

Hey, je hebt een ondernemersdroom waar gemaakt, grote klasse en ik heb er veel bewondering voor.

Het was me een genoegen je te hebben leren kennen. Je bent een bevlogen en rete enthousiaste ondernemer.

Een pracht bedrijf opgezet, dus tijd voor een nieuw avontuur! Enorm veel succes met je nieuwe uitdaging en weet zeker dat je hier een succes van gaat maken!

Podcasts