Mensen die mij beter kennen die weten het, ik ben een enorm emotioneel typje. Empathisch en gevoelig. Dat is heel vaak een kracht en soms werkt het ook zeker tegen me. Dit laatste moment neem ik op de koop toe, het één zijn met mijn eigen gevoelens is wat mij betreft het mooiste geschenk wat ik heb meegekregen.

Tijdens mijn zoektocht naar achtergrondinfo voor dit artikel kwam een video tegen, en de makers van deze video hebben het begrepen. Heb mijn emotie lekker kunnen laten gaan en de tranen biggelde dus over mijn wangen.

Waarom dit artikel?

Tijdens een mooie zondagochtend brainstorm kwamen we op het punt emotie in marketing en dus op social media. Heel vaak posten we om het posten en zien we marketinguitingen van bedrijven die je niet raken. Waarom is dat, we weten toch wat het belang van emotie in marketing is? Überhaupt is het belangrijk om mensen te raken, te inspireren en engagement op te zoeken door een sterk verhaal een bijbehorende content?!
Daarom dit artikel. Misschien om je aan het denken te zetten, om een discussie aan te wakkeren om content leuke te maken of om samen na te gaan hoe we elkaar meer kunnen raken en fans kunnen creëren voor ons merk.

We beslissen op emotie

Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman heeft al zo’n 20 jaar geleden aangetoond dat men zelden een échte rationele beslissing maakt. Wij denken wel dat we weloverwogen keuzes maken, maar meestal beslissen we op basis van onderbuikgevoel, op basis van emotie. En dit leggen we uit door deze emotie in woorden samen te vatten of uitlegbaar te maken.

Emotie = viral content

Uit onderzoek van Harvard-universiteit blijkt dat verrassing, opwinding, verbazing en ontzag de meest voorkomende emoties in populaire virale content zijn. Precies de reden waarom TikTok zo populair is als je het mij vraagt.

Emoties:

Even een kleine opsomming van welke emotie er zijn waar je gebruik van zou kunnen maken bij het maken, bedenken of uitwerken van nieuwe content:

  • Vreugde
  • Vertrouwen
  • Verrassing
  • Verbazing
  • Verdriet
  • Woede
  • Walging
  • Angst

 

 

Welke raakt jou meer en waarom? Heb jij mooie voorbeelden van content die je raakt? Deel dit dan met ons in de comments!

Je Why/Purpose als emotie element

Voor je bedrijf of personal brand is je why of purpose misschien wel de belangrijkste emotionele factor. Het raakt mensen op emotioneel niveau en daarom kunnen mensen zich ermee identificeren. Zeker binnen e-commerce waarbij het een (zoals Pieter Zwart en anderen vaker roepen) dom business model is (plaatje, prijsje, knopje), juist zo belangrijk om je merk te onderscheiden op emotioneel niveau.

Laat ik vanuit mijzelf redeneren, mensen en merken die mij raken blijven hangen en ga ik over vertellen. Wil ik over meepraten en zoek ik dus de engagement op social media op. Vind jij het dus lastig om vanuit je brand engagement tot stand te brengen? Kijk dan nog eens naar je WHY en dan met name de emotionele factor hierin of hoe je dit vertaald in je content.

Het belang van authenticiteit

Emotie en authenticiteit horen bij elkaar. Emotie zonder authenticiteit voelt fake en authenticiteit zonder emotie raakt je niet. Daarom zou ik het gaaf vinden als we dit vanaf nu altijd aan elkaar weten te koppelen. Uit ervaring weet ik dat, om dit te bereiken, het nodig is om je kwetsbaar op te stellen. En dat als je dit doet je echt niet iedereen zult raken, wat wel gebeurt is dat je mensen in beweging krijgt en dan liever 10 van de 100 mensen in beweging krijgen dan 100 mensen die je boodschap overslaan omdat jij je niet hebt blootgesteld.

Let’s discuss

Ik zou het tof vinden als we nog meer met open en eerlijke verhalen kunnen gaan communiceren. Ben jij het hiermee eens? Mag er meer emotie in marketing en social media? Hoe kunnen we dat bereiken? Waar gaat het nu vaak mis? En zo nog 1000 vragen. Schrijf jij je gedachten in de comments van deze post?